Snooze – nowa opcja na Facebooku

Karolllla - 18 gru 2017 - 10:03
Snooze – nowa opcja na Facebooku
Funkcja Snooze umożliwia czasowe zablokowanie wyświetlania treści wybranych użytkowników i stron.

(CCM) — Pierwsza wzmianka o funkcji Snooze pojawiła się we wrześniu br. Teraz po serii testów usługa została udostępniona wszystkim użytkownikom Facebooka, o czym poinformowano na oficjalnym blogu serwisu.


Snooze daje użytkownikom możliwość zablokowania wybranych treści tak, by nie były wyświetlanie w newsfeedzie. Opcję możemy zastosować zarówno wobec profili osób prywatnych, jak i wobec stron. W menu każdego posta znajdziemy opcję "Wstrzymaj relacje XXX na 30 dni". Po jej zaznaczeniu, wybrane treści znikną z aktualności.

Snooze przyda się więc zarówno, gdy nasi znajomi zbyt hojnie dzielą się ze światem swoimi zdjęciami z wakacji, jak i wtedy, gdy za często wypowiadają się na tematy polityczne. Dokładne działanie funkcji Snooze, można poznać oglądając ten film.

Facebook zapowiedział, że w przyszłości użytkownicy otrzymają więcej narzędzi, które pozwolą im decydować, jakie treści widzą na swoich tablicach.

Przypomnijmy, że Facebook testuje też opcję selektywnego wyświetlania komentarzy.

Zdjęcie: © I AM NIKOM - Shutterstock.com