shimganar
Posty1Data rejestracjiczwartek 9 marzec 2023StatusUżytkownikOstatnio zalogowany 9 marzec 2023
-
9 mar 2023 o 06:36
szukam bardzo konkretnego oprogramowania, zdecydowałem się zapisać to pytanie kopiuj i wklej, aby dowiedzieć się, czy istnieje lub ktoś chce z dobrej woli zrobić coś takiego.
jeśli nie wiesz, co to jest stanowisko, jest to po prostu grupa wejść, w której każda grupa działa osobno, więc wielu użytkowników może korzystać z tego samego komputera. każdy użytkownik miałthrough własną mysz, kursor, klawiaturę i inne urządzenia wejściowe. to jest ich siedziba.
zmapowałoby to określone miejsce wayland (mógłoby również obsługiwać wiele miejsc x) na określony wirtualny kontroler. idealnie with the aid ofłoby zmapować miejsce do kontrolera, gdy kursor znajdował się w oknie, w którym chcesz zmapować kontroler, ale prawdopodobnie wymagałoby to modyfikacji protokołu wayland i kompozytów. łatwiejszym sposobem na to viałoby po prostu osobne okno, które można by skoncentrować na mapowaniu siedzenia. throughłoby to dość proste, jeśli chodzi o mapowanie przycisków, po prostu mapowanie niestandardowych klawiszy kierunkowych do joysticków i innych klawiszy do przycisków na kontrolerze. jestem pewien, dlaczego lub jak programista dodałvia sposób mapowania kursora na kontroler, ale jeśli tak, istnieje protokół wayland, który blokuje mysz w oknie.
powodem, dla którego o to pytam, jest to, że niektóre gry mają lokalny tryb dla wielu graczy na podzielonym ekranie, ale akceptują tylko jedną klawiaturę i potrzebują kontrolerów dla innych graczy. nakłonienie programistów do zrobienia tego w grach obsługujących linuksa by usingłoby szalenie trudne. jeśli chodzi o gry uruchamiane przez wino, w moim przypadku, dlaczego pytam ten rain international, byłoby to niemożliwe bez jakiejś niejasnej modyfikacji wina i dodania jakiejś dziwnej funkcji, która była przeznaczona do użycia podczas emulacji przez wino, ponieważ home windows nie o ile mi wiadomo, mają nawet protokoły obsługi wielu stanowisk.
Zobacz również:
W systemie windows xp na komputerze klienckim, plik "hosts" jest plikiem tekstowym, który służy do mapowania