Obecnie próbuje zhakować (uprościć) zasady zarządzania systemami takimi jak kingmaker. Nie potrafię dokładnie wyjaśnić, dlaczego, ale rujnuje mi to zanurzenie w konieczności ręcznego umieszczania budynków, a także umieszczania KAŻDEJ osady na mapie, aby obejmowała małe wioski, a nie tylko miasta i miasta. Nie wspominając już o tym, że każdy heks, który zajmuje twoje królestwo, zabiera 1 cały BP, mimo że to tylko 12-milowy heks. Nie wydaje się to również wystarczająco abstrakcyjne, aby wyjaśnić pewne bliźniacze poziomy państw wasali, takich jak wolne miasta lub szlachta. To wszystko psuje moją immersję.
Czy istnieje sposób, aby to mieć, jeśli można założyć, że nie każda wioska jest reprezentowana na głównej mapie i chociaż możesz pomóc w rozwoju gospodarczym, nie każdy budynek lub farma muszą być umieszczane ręcznie przez graczy.
Mogę żyć z każdym heksem kosztującym 1bp w zużyciu, ale wolałbym tego nie robić. Czy są jakieś hacki, które sprawiają, że rzeczy są mniej mikrozarządzające lub podobne systemy, które brzmią jak to, czego szukam?