Facebook - Messenger, Tajne konwersacje, a archiwizacja.

JacobJakub Posty 1 Data rejestracji wtorek 22 listopad 2022 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 22 listopad 2022 - 22 lis 2022 o 14:47

Witam serdecznie

Potrzebuje pomocy w jednej kwestii. Bardzo proszę osoby zaznajomione o porady.
Na co dzień nie korzystam z platformy społecznościowej Facebook, ani z jego komunikatora Messenger. Jednakże muszę sprawdzić kilka kwestii związanych z komunikacją i używaniem komunikatora Messenger.
Mam dwa urządzenia do testów, marki Huawei i Samsung, oraz 2 konta FB na stałe do nich przypisane. Została na nich przeprowadzona 3 tygodniowa rozmowa próbna, próbowałem wielu kwestii, zdjęcia, filmy, nagrania głosowe etc. 
Część materiału skasowałem i aktualnie sprawdzam w jakim stopniu udaje mi się go odzyskać.

Wszystko przebiegało sprawnie, proces jest przejrzysty i klarowny, jednakże, gdy próbuje odzyskać próbkę wiadomości oznaczoną jako " Tajne konwersacje", napotykam problem.

W przesyłanym do mnie przez META'ę archiwum ZIP, otrzymuje pliki kopii zapasowej, a w nim plik *.html który służy mi do przeglądania moich próbek. Mogę odczytać wszystko poza wiadomościami z ww. działu. 
Wchodzę w zakładkę "tajne konwersacje", wyświetla mi się lista "Lista urządzeń, na których masz dostęp do funkcji tajnych konwersacji" i nie jestem w stanie tych wiadomości odczytać. 

I tu moje pytanie, właściwie kilka?
A)Czy ww. paczkę muszę pobrać, rozpakować i odtworzyć na urządzeniach Samsung i Huawei żeby te wiadomości odczytać?
B)Czy plik HTML który otwieram na komputerze służbowym, nie powiązanym z żadnym z tych urządzeń, w jakiś sposób sprawdza czy mój komputer jest lub nie jest jednym z tych smartfonów? Jeśli tak to w jaki sposób?
C)Część nieusuniętą rozmów oznaczonych jako Tajna Konwersacja widzę na obydwu smartfonach, natomiast usunięta zniknęła. Czy jest w takim razie sposób, aby odczytać usunięte konwersacje oznaczone jako tajne, mając dostęp do obu urządzeń? 

Proszę o pomoc i ew. upewnienie że wszystko z powyższych robię i rozumuje prawidłowo.

Pozdrawiam Serdecznie
JacobJakub