Próbuję dowiedzieć się, jak czytać pliki .mbox w Linuksie

navzintel Posty 1 Data rejestracji poniedziałek 13 czerwiec 2022 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 13 czerwiec 2022 - 13 cze 2022 o 08:47
Wiem, że odpowiedź brzmi „Thunderbird”, po prostu nie mogę tego poprawnie skonfigurować. Skompresowałem mój służbowy e-mail, teraz mam go jako plik .mbox, a kiedy próbuję go otworzyć za pomocą Thunderbirda, otrzymuję Kreatora konta, który pyta mnie, jak skonfigurować konto grupy dyskusyjnej... co mnie nie rozumie gdzie idę. Nie chcę wprowadzać swojej nazwy użytkownika i adresu e-mail, ponieważ nie chcę w ten sposób zepsuć (zewnętrznego) konta Gmail.

OTOH, jeśli otworzę Thunderbirda i spróbuję użyć TEGO do otwarcia pliku, otrzymuję „Konfigurację konta”, która ponownie pyta mnie o moją nazwę użytkownika i adres e-mail. Jeśli to pominę, wybierz opcję Importuj i spróbuj przejść tą trasą, pojawia się błąd „Nie znaleziono aplikacji do importowania danych”.

Czy istnieje inny, lepszy sposób, w którym mogę po prostu otworzyć i wyświetlić moje stare konto Gmail z pliku .mbox w systemie Linux?