NIEKTÓRE monitory zewnętrzne przechodzą w „tryb gotowości”

Zamknięty
pakhitepo Posty 1 Data rejestracji czwartek 26 maj 2022 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 26 maj 2022 - 26 maj 2022 o 07:08
Dostałem z pracy komputer HP HP ZBook Studio 15,6-calowy G8 Mobile Workstation. Mam problemy z niektórymi monitorami zewnętrznymi. Inne działają dobrze. Monitor działa z moim starym laptopem (Dell XPS z Pop!_OS), więc monitor nie jest uszkodzony. Odtworzyłem go również na kilku innych monitorach w biurze. Wszystko działa dobrze z moim starym Dell XPS, tylko niektóre działają z HP ZBook.

Wypróbowałem zarówno Fedorę, jak i Pop!_OS, ostatecznie decydując się na Pop ze względu na obsługę sterowników Nvida.

Wypróbowałem tryb graficzny Nvida, tryb hybrydowy i tryb zintegrowanej grafiki. Monitor zewnętrzny przechodzi w „tryb gotowości” bez względu na wszystko. To Lenovo 28”.

Nie bardzo wiem, co tu robić. Uruchomienie Linuksa na tym laptopie i tak było prawdziwą walką. Niektóre systemy operacyjne po prostu się nie uruchamiały i musiałem zainstalować starszą wersję Pop!_OS, a następnie zaktualizować ją po zainstalowaniu, ponieważ w przeciwnym razie zawsze utknąłem na pustym ekranie. (Może te informacje pomagają, więc je włączyłem)
Dołącz do nas!