Uruchom system Windows 10 z VHD na macOS Catalina 10.15.7
Zamknięty
linsChaho
Posty3Data rejestracjiwtorek 17 sierpień 2021StatusUżytkownikOstatnio zalogowany 5 wrzesień 2021
-
17 sie 2021 o 13:23
linsChaho -
17 wrz 2021 o 16:56
Witam, mam MacBooka Air z połowy 2012 roku i chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość uruchomienia systemu Windows 10 z VHD. Nie mam pojęcia, jak stworzę VHD dla Windowsa 10, ale jeśli nie jest to możliwe, to nie będę marnował czasu, a także nie jest to właściwe miejsce, aby o to pytać. Najpierw w poprzednim poście zapytałem, jak mogę uruchomić plik ISO bez USB, ale ludzie powiedzieli mi, że nie mogę. Następnie chcę tego spróbować. Będąc starym MacBookiem Air, będzie miał problemy z uruchomieniem maszyny wirtualnej, więc to również nie jest opcją. Widziałem faceta, który mówi, że używa do uruchamiania z VHD, ponieważ partycjonowanie nie jest praktyczne na komputerach Mac, a wyszukiwanie w Google dało mi kilka bezużytecznych wyników, ponieważ chodzi o uruchamianie macOS z VHD, ale chcę uruchomić system Windows. Powodem, dla którego to chcę, jest to, że chcę przetestować grę, której mój obecny telefon nie może uruchomić (mam iPhone'a 6, który nie jest mój, i odzyskam mój prawdziwy telefon z gwarancji, ale gra tam jest opóźniona dużo i urządzenie się przegrzewa) i jest znacznie bardziej zoptymalizowane na PC, ale dostępne tylko dla Windows. Na razie wszystko, co mam, to MacBook Air i brak zewnętrznego dysku. Sam znajdę oprogramowanie pomocnicze. Czy mogę uruchomić system Windows 10 z VHD?
linsChaho
Posty3Data rejestracjiwtorek 17 sierpień 2021StatusUżytkownikOstatnio zalogowany 5 wrzesień 2021 22 sie 2021 o 12:54
Witam, mam MacBooka Air z połowy 2012 roku i chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość uruchomienia systemu Windows 10 z VHD. Nie mam pojęcia, jak stworzę VHD dla Windowsa 10, ale jeśli nie jest to możliwe, to nie będę marnował czasu, a także nie jest to właściwe miejsce, aby o to pytać. Najpierw w poprzednim poście zapytałem, jak mogę uruchomić plik ISO bez USB, ale ludzie powiedzieli mi, że nie mogę https://9apps.onl/homepage/ . Następnie chcę tego spróbować. Będąc starym MacBookiem Air, będzie miał problemy z uruchomieniem maszyny wirtualnej, więc to również nie jest opcją. Widziałem faceta, który mówi, że używa do uruchamiania z VHD, ponieważ partycjonowanie nie jest praktyczne na komputerach Mac, a wyszukiwanie w Google dało mi kilka bezużytecznych wyników, ponieważ chodzi o uruchamianie macOS z VHD, ale chcę uruchomić system Windows. Powodem, dla którego to chcę, jest to, że chcę przetestować grę, której mój obecny telefon nie może uruchomić (mam iPhone'a 6, który nie jest mój, i odzyskam mój prawdziwy telefon z gwarancji, ale gra tam jest opóźniona dużo i urządzenie się przegrzewa) i jest znacznie bardziej zoptymalizowane na PC, ale dostępne tylko dla Windows. Na razie wszystko, co mam, to MacBook Air i brak zewnętrznego dysku. Sam znajdę oprogramowanie pomocnicze. Czy mogę uruchomić system Windows 10 z VHD?
17 wrz 2021 o 16:56