Ok, więc kupiłem wersję Mac Mini 2021 z Ethernetem 10 Gb na początku tego roku i korzystałem ze stacji dokującej Elgato TB3 Mini. Nie było to dobre doświadczenie, ponieważ nie można podłączyć dwóch wyświetlaczy (potwierdzone przez witrynę Elgato), a czasami ekran po prostu migocze bez powodu. Odłączanie i ponowne podłączanie działa z ograniczonym powodzeniem. Ostatnio robi to coraz częściej, a ja mam już dość i jestem gotów wyłuskać trochę gotówki na rozwiązanie, które faktycznie działa.
Tak więc, jakie doki polecasz wszystkim użytkownikom M1, które będą działać poprawnie z Apple Silicon? Przyjrzałem się dokom TB4, nielicznym, które istnieją, i przeraziły mnie ceny (koszt Sonneta to prawie jedna trzecia ceny mojego Maca!), ale jeśli działa poprawnie, zdecydowanie bym to rozważył.
OzelnHaxy
Posty12Data rejestracjiśroda 11 sierpień 2021StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyponiedziałek 20 wrzesień 2021 15 sie 2021 o 16:29
Ok, więc kupiłem wersję Mac Mini 2021 z Ethernetem 10 Gb na początku tego roku i korzystałem ze stacji dokującej Elgato TB3 Mini. Nie było to dobre doświadczenie, ponieważ nie można podłączyć dwóch wyświetlaczy (potwierdzone przez witrynę Elgato), a czasami ekran po prostu migocze bez powodu. Odłączanie i ponowne podłączanie działa z ograniczonym powodzeniem. Ostatnio robi to coraz częściej, a ja mam już dość i jestem gotów wyłuskać troc https://nox.uno/ hę gotówki na rozwiązanie, które faktycznie działa.
Tak więc, jakie doki polecasz wszystkim użytkownikom M1, które będą działać poprawnie z Apple Silicon? Przyjrzałem się dokom TB4, nielicznym, które istnieją, i przeraziły mnie ceny (koszt Sonneta to prawie jedna trzecia ceny mojego Maca!), ale jeśli działa poprawnie, zdecydowanie bym to rozważył.
issue got solved
Thunderbolt i łączność bezprzewodowa są doskonale obsługiwane przez większość mobilnych profesjonalistów, gdy są poza domem. Jednak wiele biur na całym świecie nadal polega na starszych portach, takich jak HDMI i USB 3.0, nie wspominając o czytnikach kart SD i sieci Ethernet do połączeń przewodowych. https://ezameen.pkA w tych napiętych dniach, kiedy większość podróży służbowych ogranicza się do chodzenia po dywanie między domowym biurem a kuchnią, elastyczność ma znaczenie. Czasami chcesz pracować na jednym ekranie laptopa w salonie, a innym razem przypinasz się do biurka z bardziej rozbudowaną konfiguracją wieloekranową i urządzeniami peryferyjnymi.