Najlepsza stacja dokująca Thunderbolt dla komputerów Mac M1

Zamknięty
OzelnHaxy Posty 12 Data rejestracji środa 11 sierpień 2021 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 20 wrzesień 2021 - 11 sie 2021 o 12:30
ezameen Posty 1 Data rejestracji czwartek 17 luty 2022 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 17 luty 2022 - 17 lut 2022 o 13:14
Ok, więc kupiłem wersję Mac Mini 2021 z Ethernetem 10 Gb na początku tego roku i korzystałem ze stacji dokującej Elgato TB3 Mini. Nie było to dobre doświadczenie, ponieważ nie można podłączyć dwóch wyświetlaczy (potwierdzone przez witrynę Elgato), a czasami ekran po prostu migocze bez powodu. Odłączanie i ponowne podłączanie działa z ograniczonym powodzeniem. Ostatnio robi to coraz częściej, a ja mam już dość i jestem gotów wyłuskać trochę gotówki na rozwiązanie, które faktycznie działa.

Tak więc, jakie doki polecasz wszystkim użytkownikom M1, które będą działać poprawnie z Apple Silicon? Przyjrzałem się dokom TB4, nielicznym, które istnieją, i przeraziły mnie ceny (koszt Sonneta to prawie jedna trzecia ceny mojego Maca!), ale jeśli działa poprawnie, zdecydowanie bym to rozważył.

2 odpowiedzi

OzelnHaxy Posty 12 Data rejestracji środa 11 sierpień 2021 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 20 wrzesień 2021
15 sie 2021 o 16:29
Ok, więc kupiłem wersję Mac Mini 2021 z Ethernetem 10 Gb na początku tego roku i korzystałem ze stacji dokującej Elgato TB3 Mini. Nie było to dobre doświadczenie, ponieważ nie można podłączyć dwóch wyświetlaczy (potwierdzone przez witrynę Elgato), a czasami ekran po prostu migocze bez powodu. Odłączanie i ponowne podłączanie działa z ograniczonym powodzeniem. Ostatnio robi to coraz częściej, a ja mam już dość i jestem gotów wyłuskać troc https://nox.uno/ hę gotówki na rozwiązanie, które faktycznie działa.

Tak więc, jakie doki polecasz wszystkim użytkownikom M1, które będą działać poprawnie z Apple Silicon? Przyjrzałem się dokom TB4, nielicznym, które istnieją, i przeraziły mnie ceny (koszt Sonneta to prawie jedna trzecia ceny mojego Maca!), ale jeśli działa poprawnie, zdecydowanie bym to rozważył.
issue got solved
0
ezameen Posty 1 Data rejestracji czwartek 17 luty 2022 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 17 luty 2022
Zmodyfikowany dnia 17 lut 2022 o 13:15
Thunderbolt i łączność bezprzewodowa są doskonale obsługiwane przez większość mobilnych profesjonalistów, gdy są poza domem. Jednak wiele biur na całym świecie nadal polega na starszych portach, takich jak HDMI i USB 3.0, nie wspominając o czytnikach kart SD i sieci Ethernet do połączeń przewodowych. https://ezameen.pkA w tych napiętych dniach, kiedy większość podróży służbowych ogranicza się do chodzenia po dywanie między domowym biurem a kuchnią, elastyczność ma znaczenie. Czasami chcesz pracować na jednym ekranie laptopa w salonie, a innym razem przypinasz się do biurka z bardziej rozbudowaną konfiguracją wieloekranową i urządzeniami peryferyjnymi.
0