Jak zablokować kogoś w Google+

Zadaj pytanie

Jeśli korzystając z Google+, nie chcesz widzieć wpisów konkretnej osoby lub nie chcesz, aby ta osoba widziała Twoje wpisy i mogła się z Tobą kontaktować, możesz albo ją ignorować, albo zablokować. Wyjaśniamy różnicę i pokazujemy, jak działają obie opcje.

Blokowanie użytkownika w Google+

Aby zablokować kogoś w Google+, przejdź do profilu tej osoby. Kliknij wielokropek, aby przejść do menu i wybierz Zablokuj.

Zablokowana osoba nie wspomni o Tobie w swoich wpisach i komentarzach, nie doda komentarza do Twojego wpisy. Ponadto nie zobaczy Twoich postów, komentarzy pod wpisami innych użytkowników pod warunkiem, że jest zalogowana na swoje konto. Gdy się wyloguje, Twoje posty publiczne będą widoczne. Zostaniecie także usunięci ze swoich kręgów. Z taką osobą nie skontaktujesz się także za pomocą Hangouts.

Ignorowanie użytkownika

Ignorowanie użytkownika pozwala na ukrycie jest wpisów oraz powiadomień o jego działalności w Google+.



Otwórz profil danej osoby, kliknij wielokropek i wybierz Ignoruj.