Twitter - jak ukryć konto

Grudzień 2016

Twitter umożliwia wyciszenie kont, których wpisów i komentarzy nie chcesz widzieć. Z tej porady dowiesz się, jak działa funkcja wyciszania i jak ją włączyć.

Jak działa wyciszanie

Wyciszanie konta pozwala usunąć tweety z tego konta bez blokowania go lub anulowania obserwacji. Wyciszone konta nie zostaną powiadomione o tym fakcie. Możesz nadal otrzymywać bezpośrednie wiadomości z wyciszonego konta, ale nie będziesz otrzymywać od nich powiadomień ani SMS-ów.


Jeżeli obserwujesz wyciszone konto, nadal będziesz otrzymywać powiadomienia o ich odpowiedziach i wzmiankach. Ponadto tweety z takich kont, które znalazły się na Twoim koncie zanim wyciszyłaś/eś konto, będą nadal widoczne.

Jeżeli nie obserwujesz wyciszonego konta, ukryte zostaną powiadomienia o ich odpowiedziach i wzmiankach.

Jak wyciszyć konto

Pod tweetem konta, które chcesz wyciszyć kliknij wielokropek/strzałkę w dół > Wycisz [nazwa konta].

Możesz także wejść na stronę profilową danego konta i kliknąć ikonę koła zębatego > Wycisz.

Aby cofnąć wyciszenie, wejdź na stronę profilową konta i kliknij ikonę wyciszenia, czyli skreślony głośnik.


Zobacz również :
Ten dokument zatytułowany «  Twitter - jak ukryć konto  » opublikowany przez CCM (pl.ccm.net) jest udostępniany na licencji Creative Commons. Możesz kopiowaći modyfikować kopie tej strony, na warunkach określonych przez licencjęi wymienionych w niniejszym tekście.