Jak wysłać znikającą wiadomość w Allo

Czerwiec 2017

Allo umożliwia prowadzenie czatów w trybie incognito. Użytkownik zyskuje więcej prywatności w czasie prowadzenia rozmowy: nie ma podglądu treści nowych wiadomości na liście rozmów, brak informacji o nadawcy w powiadomieniach, szyfrowanie treści typu end-to-end. Ponadto w trybie tym można ustawić ważność wiadomości. Po tym czasie wiadomość wygasa.

W tej poradzie dowiesz się, jak korzystać z trybu incognito w komunikatorze Allo.

Jak rozpocząć czat incognito

Otwórz aplikację Allo i kliknij ikonę nowego czatu w prawym dolnym oknie:


Wybierz opcję Rozpocznij czat incognito:


Z listy kontaktów wskaż osobę, z którą chcesz porozmawiać.

Jak ustawić czas, po którym wiadomość znika

Po rozpoczęciu czatu incognito w prawym górnym rogu zobaczysz ikonę zegara. Domyślnie jest ustawiona na 1 godzinę. Dla nadawcy oznacza to, że po tym czasie od wysłania wiadomości, zostanie ona usunięta. Dla odbiorcy czas liczy się od momentu odczytania wiadomości. Możesz wybrać: 5, 10 lub 30 sekund, 1 minutę, 1 godzinę, 1 dzień, 1 tydzień lub całkiem wyłączyć tę funkcję:

Zobacz również

Opublikowany przez Floreo. Ostatnia aktualizacja: 23 paź 2016 o 10:25 przez Floreo.
Ten dokument zatytułowany "Jak wysłać znikającą wiadomość w Allo" opublikowany przez CCM (pl.ccm.net) jest udostępniany na licencji Creative Commons. Możesz kopiować i modyfikować kopie tej strony, na warunkach określonych przez licencję i wymienionych w niniejszym tekście.