Jak wyłączyć przesyłanie z aparatu w Dropboxie

Grudzień 2016

Dropbox domyślnie tworzy kopię zapasową wszystkich zdjęć i filmów wykonanych aparatem Twojego telefonu (jeżeli oczywiście masz aplikację mobilną Dropbox). Zdjęcia i wideo są przesyłane na Twoje konto Dropbox i znajdują się w folderze Przesłane z aparatu. Pokazujemy, jak skonfigurować lub wyłączyć te funkcję.

Uwaga: Funkcja przesyłanie z aparatu działa tylko na koncie osobistym. Użytkownicy konta Dropbox Business nie mają takiej opcji, czyba że połączyli konto prywatne z biznesowym.

Konfiguracja przesyłania z aparatu w Dropboxie

Domyślnie funkcja przesyłania z aparatu działa, gdy Twój telefon jest w zasięgu sieci Wi-Fi, a poziom naładowania baterii wynosi ponad 30%. Możesz zmienić te ustawienia klikając Menu, a następnie ikonę koła zębatego > Przesyłanie z aparatu. W sekcji Sposób przesyłania wybierz tylko Wi-Fi lub Wi-Fi lub transfer danych:



Możesz także wybrać, czy przesyłać zdjęcia i wideo czy tylko same zdjęcia:


Jak wyłączyć przesyłanie z aparatu w Dropboxie

Jeżeli bardzo często korzystasz z aparatu i z tego powodu obawiasz się o wykorzystywanie transferu danych w sieci komórkowej, możesz wyłączyć funkcję automatycznego przesyłania z aparatu.

W tym celu wejdź do Menu, kliknij ikonę koła zębatego. W sekcji Przesyłanie z aparatu włącz lub wyłącz tę opcję całkowicie.


Zobacz również :
Ten dokument zatytułowany «  Jak wyłączyć przesyłanie z aparatu w Dropboxie  » opublikowany przez CCM (pl.ccm.net) jest udostępniany na licencji Creative Commons. Możesz kopiowaći modyfikować kopie tej strony, na warunkach określonych przez licencjęi wymienionych w niniejszym tekście.