Jak zablokować kogoś na Facebooku

Grudzień 2016

Jeśli chcesz ograniczyć kontakt z konkretnym użytkownikiem Facebooka, masz kilka możliwości ustawienia prywatności w serwisie społecznościowym. Być może najbardziej restrykcyjną formą tego ograniczenia jest zablokowanie użytkownika.

Kiedy zablokujesz użytkownika na Facebooku, uniemożliwisz tej osobie przeglądanie Twojego profilu, wysyłanie Ci wiadomości, tagowanie Cię (oznaczanie), komentowanie Twojej aktywności w Facebooku i wysyłanie Ci powiadomień i próśb. Należy pamiętać, że zablokowana osoba nadal będzie mogła obserwować i komentować Twoją aktywność w grupach i aplikacjach.

Blokowanie użytkownika na Facebooku

Są dwa proste sposoby na zablokowanie kogoś na Facebooku.

Kliknij ikonę kłódki widoczną z prawej strony górnego paska na każdej stronie Facebooka. Następnie rozwiń menu Jak uniemożliwić komuś przeszkadzanie mi?

W tym miejscu wpisz imię i nazwisko lud adres e-mail osoby, którą chcesz zablokować i zatwierdź klikając Zablokuj. Gdy rozpoczniesz wpisywanie, Facebook automatycznie zaproponuje Ci listę osób.

Zablokowany użytkownik nie otrzyma powiadomienia o blokadzie.

Możesz także zablokować użytkownika przechodząc na jego/jej stronę profilową i klikając ikonę wielokropka widoczną na tzw. zdjęciu w tle. Kliknij opcję Zablokuj.

Uwaga: Jeżeli zmienisz zdanie, to po odblokowaniu użytkownika musisz mu ponownie przesłać zaproszenie do grona znajomych.


Zobacz również :
Ten dokument zatytułowany «  Jak zablokować kogoś na Facebooku  » opublikowany przez CCM (pl.ccm.net) jest udostępniany na licencji Creative Commons. Możesz kopiowaći modyfikować kopie tej strony, na warunkach określonych przez licencjęi wymienionych w niniejszym tekście.